Skip to content

Freedom.

#proartist. Deze hashtag staat op alle producten die ik besteld heb van Freedom Makeup. Een soort van hashtag voor alles wat ik niet ben. Maar het is fijn om even in die waan te leven, let me be. Dit merk was voor mij redelijk onbekend. Ik wist dat het in het rijtje van Makeup Revolution en I heart Makeup hoorde, maar that’s it. Op de een of andere manier dacht ik dat het een soort van kindermake-up was. Gewoon voor de leuk op je make-uptafel. Niet is minder waar.


Omdat ik het natuurlijk niet nodig vind om geld in mijn portemonnee te laten heb ik een hervulbare magnetisch palet gekocht. Een superhandig systeem, je kunt dus je eigen palet creëren met zelf gekozen kleuren oogschaduw, blush, contour, whatever. tegenwoordig verkopen veel merken, high end en goedkopere* merken, losse pans dus je ben niet merkgebonden voor zo’n palet. Het is dus een soort van Z-palette alleen dan voor een paar ekkies. 6 euro welteverstaan. Prima deal, aangezien een z-palette makkelijk twintig euro kost. In mijn ogen zijn er geen kwalitatieve verschillen tussen de twee. Dus 6 euro well spend. Als een soort van reflex heb ik deze palet in mijn digitale winkelwagentje van Boozyshop gegooid.


Natuurlijk kan ik niet zo’n palet kopen zonder inhoud. Voel jij je lekker?! Dus voor een paar centen een oogschaduw van hetzelfde merk erbij gekocht. Gunst, lekker kleurtje hoor. Een diepe roestbruin met een lichte shimmer. Ook hier verwachte ik dus niet veel van. Maar I stand corrected. Veel pigment, weinig fall-out en met een goeie primer blijft het heel de dag zitten. Juist ja, een hele dag.

Aanrader? Absoluut! Vooral het palet is handig. Ook scheelt het centen. Centen die we weer kunnen uitgeven aan highlighters. Duh. Je hoeft bijvoorbeeld niet een palet te kopen van bijvoorbeeld Urban Decay, Chanel of welk duur merk ook. In zo’n palet zitten altijd wel wat kleuren die je gewoon niet gebruikt. Zonde. Zelf weten natuurlijk, maar toch… zonde.

Enjoy! ♡

* even een kleine disclaimer. Goedkopere merken zijn niet per definitie ondergeschikt aan de duurdere merken. Sommige zijn zelfs beter. Veel beter.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *