Skip to content

Habla Nabla met me.

De laatste tijd merk ik dat ik bewust op zoek ga naar make-up die enigszins diervriendelijk en/ of veganistisch gemaakt zijn. Hypocriet denken jullie? Jazeker, ik eet vlees en vis als een bouwvakker. Maar het feit dat make-up getest wordt op muizen, ratten, apen en waarschijnlijk op nog veel meer dieren vind ik onethisch. Koeien eten kan dus wel. Laat me. Kronkels. 

Nu wil ik een poging doen om beetje bij beetje ‘cruelty free’ te worden wat betreft make-up. Cruelty free tegen dieren dan, tegen sommige mensen blijf ik cruel. Snap je wel. Let wel, ik doe een poging. Want het gaat heel moeilijk worden om M.A.C. voorbij te lopen. Of Marc Jacobs. Och hemeltje, hyperventilatie. Misschien blijft het bij een poging. 

Maar ik ging dus op zoek. Zo vond ik Nabla, een Italiaans merk die haar producten diervriendelijk produceert. Op internet is er niet heel veel over te vinden maar de meeste reviews waren lovend. Hup, kopen die bende. Ik begin voorzichtig met het kopen van één kleurtje. En wat voor een kleurtje. Absinthe heet het. 


Holy fuck man. Beeldschoon. Een soort van duochroomshizzle. De kleur switched van blauwig aqua naar een terracotta bruin en heeft een subtiele glans. Subtiel. Want glans en glitter is voor mij bijna hetzelfde als een gekleurde trui met print. Voor een ander beeldschoon, doe voor mij maar basic, mat en zwart. Bedankt. Dus deze subtiele glans van Nabla is living on the edge. 


Oh wat was ik blij toen ik het pakketje kreeg van Boozyshop. Als een kind zo blij. Alles was in orde totdat ik vond dat Absinthe mooi op vloer zou zijn. Fucker. 


De oogschaduw is super gepigmenteerd en het is een mooie kleur om als enige kleur op je oogballen te dragen. Gebruik echter wel een goeie primer want het blijft niet bijzonder lang zitten. Zelf gebruik ik Primer Potion van Urban Decay, niks aan het handje. 


Voor 6,50 heb je een mooie oogschaduw met veel pigment. Subtiel maar toch aanwezig. Kopen dus? Ja!

Liefde! ♡

Kluns. Water over laptop; sommige toetsen doen het niet. Paar maanden later, koffie over laptop; de rest van het toetsenbord werkt niet. Inloggen kan niet meer. Foto’s van m’n camera uploaden lukt dus ook niet meer, daarom zijn de foto’s gemaakt met m’n telefoon. 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *