Skip to content

Roestig hoofd

Heremetiet, er werd mij zomaar gevraagd of ik misschien wilde uitleggen hoe ik m’n make-up op m’n hoofd gooide. En dan ging het vooral om dit hoofd: 

Nu heb ik natuurlijk geen stap voor stap foto’s of filmpjes. Als ik dat deed kon ik net zo goed een yoeptuber worden en dat doen we natuurlijk niet. Stel je voor… moet ik heel de tijd naar mijn eigen stem luisteren. Ugh, dat laat ik liever aan anderen over. Dus bare with me terwijl ik deze look zo goed en duidelijk mogelijk voor jullie ga uitleggen. Ok… zucht… zucht… here we go, kameradski’s! Deze uitleg is hoe ik deze look op deze bepaalde dag heb gedaan. Elke dag is anders en zo soms ook mijn manier van applicatie. 

Stap 1: 

Ik zorg dat ik op mijn gereinigde huid, een voor specifiek voor mijn huidtype, gezichtscrème smeer. Dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt door al die lagen maquillage die je op je gezicht smeert. Daarna spray ik m’n gezicht met MAC fix+ voor wat extra hydratatie. 

Stap 2:

Tijd voor foundation. Omdat ik een lange dag moet werken wil ik graag dat mijn hoofd er goed op blijft zitten. Daarom gebruik ik van Urban Decay één van hun beste foundations; All Nighter. Deze is full coverage dus mijn makkers Felicia en Angelique (twee aanwezige pukkels) zijn niet meer te zien. Om het aan te brengen gebruik ik de Buffing Brush van Real Techniques. Meer dan een pompje van de foundation heb ik niet nodig. Perfect. 

De donkere kringen onder mijn ogen werk ik daarna weg met Pro Longwear Concealer van MAC in NC42, ook mijn neus krijgt er wat van mee. Om dit mooi egaal op mijn huid te krijgen gebruik ik een vochtige Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Hiermee dep ik het product in mijn huid. 

Met de Contour Brush van Real Techniques breng ik Banana Powder van W7 aan over mijn concealer. Vervolgens spuit ik weer een laag Fix+. Gewoon. Daarom. 

Stap 2a:

Met een volle grote ‘angle’ kwast breng ik de blush van de Ultra Sculpt & Contour kit van Makeup Revolution C04 in de holtes van mijn wangen. Let wel, de blush. De contour kleur van die kit is niet gezond man.

Als highlight gebruik ik, wederom van MAC,  Extra Dimension Skinfinish in de kleur Beaming Blush. Hier gebruik ik een klein blush kwastje voor. 

Stap 3: 

Met mijn ringvinger breng ik een heul klein beetje Eyeshadow Primer Potion aan van Urban Decay op mijn oogleden. Hierdoor creeër je een blanco canvas voor je oogschaduw. 

Stap 3a:

Ik pak een grote fluffy oogschaduwkwast en veeg de kleuren Nudie en Commando van Urban Decay op m’n ogen. 

Stap 3b:

Met diezelfde oogschaduwkwast breng ik van Freedom Makeup #Proartist HD Eyeshadow kleur 09 aan in m’n crease. Deze blend ik tot in de treure. Daarna breng ik Extra Bitter uit de Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette aan, deze komt ook in de crease. Met de Tapered Blender 6400 van Boozyshop tik ik zowel in de kleuren Faith en Lockout. Deze breng ik net onder de warme roestige kleuren die ik in m’n crease heb gedaan. Ook breng ik wat van deze mix op m’n oogleden aan. 

Stap 3c:

Wanneer ik dat heb gedaan pak ik de Brow Brush van Real Techniques en gebruik ik de  kleur Lethal als eyeliner. Deze veeg ik zachtjes en heel ietsje naar boven zodat het een zachte eyeliner is. 

Stap 3d:

Met een potloodkwastje die ik heb besproeid met Fix+ breng ik wat van de highlighter aan in de hoeken van mijn ogen. 

Stap 3e: 

Onder mijn ogen breng ik met het potloodkwastje de kleuren Commando, Faith en Lockout aan. Ook in deze volgorde en ook bovenop elkaar. Dit zorgt voor een warme oogopslag. Voorzover dat kan. Warmte.

Stap 4: 

Daarna gaan er wat lagen mascara over de wimpers. Ik gebruik geen specifieke mascara. 

Stap 5:

Van Chella gebruik ik de Eyebrow Defining Gel om mijn wenkbrauwhaartje omhoog te kammen. Daarbij concentreer ik de gel het meest op het gebied waar mijn wenkbrauwen het dikst zijn.

Met een wenkbrauwkwastje van Tarte breng ik Eyebrow Pomade in de kleur Chocolate aan van Freedom Makeup aan. Voornamelijk aan het eindje van mijn wenkbrauwen. Ik zorg dat deze in een strak puntje uitkomen. Met het beetje wat er nog over is op m’n kwast, veeg ik de rest van de haartjes omhoog. 

Stap 6:

Op de lippen smeer ik Backtalk van Urban Decay. 

Stap 7:

MAC Fix+ laag 482 op m’n bakkes. 
Et voila. 

Snappen jullie het nog? Beste meid, of kerel, die hier iets moois van weet te maken. Succes liefjes. Schroom niet om foto’s te sturen van het resultaat. Schroom ook niet om vragen te stellen. Kortom; schroom niet. 

Vergeet niet dat make-up ‘maar’ make-up is en een vorm van zelfexpressie. Gaat het niet goed in jouw ogen, dan gaat het niet goed en veeg je het er zo weer af. Vind jij het mooi en de rest niet. Nou en! It’s Just makeup. Er is geen goed of fout. Just saying. 
Enjoy makkers! 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *