Skip to content

Wimpes zonder r.

De mensen die mij volgen op instagram zagen dit stukkie al wel aankomen. Voor de mensen die mij nog niet volgen op instagram en zo af en toe even willen loeren op IG (lees: ai dzjie) kunnen mij vinden @inyourfacemakeupenzo.
Een paar dagen geleden bracht ik onze Etos een bezoekje. Gewoon zomaar om te loeren. Na wat prul in m’n mandje te hebben gegooid viel mijn oog op het schapje van Eylure. Voordat ik het wist stond ik bij de kassa en rekende ik mijn prul af, inclusief de Lengthening Nr. 035 wimpers van Eylure. Juist, wimpers. Of wimpes zoals ze het hier in m’n hood zeggen. Ik houd van wimpes. En hoe. Alle soorten mascara hebben m’n wimpers wel een keer van dichtbij gezien. Zowel dure als goedkope mascara, van Dior (natuurlijk) tot aan Essence. Alles om maar de langste en de meest volumineuze wimpers te creëren. Me loves it big time man. Nog meer dan dat ik van Idris Elba houd. En dat zegt wat, vrinden. Idris Elba. Hallo.
IMG_6056
Potdomme, weer een vreselijk lange intro. I’m gonna cut to the chase. 5 mei, de dag waarop we onze vrijheid extra vieren met een dansje, was de dag dat ik de wimpers de hele dag zou gaan dragen. Waarbij ik wil zeggen dat we vet fokking veel geluk hebben dat wij in dit land wonen. Er zijn veel slechtere plekken om te wonen, ook iets om af en toe bij stil te staan voordat we gaan oordelen over anderen.
Maar goed, de wimpes. Fucking spannend vond ik dat. Nou, nou, nou… is dat niet wat overdreven? Fucking spannend? Nee, ik vond het gewoon echt fucking spannend, laat me. Zo af en toe tijdens het uitgaan droeg ik weleens nepwimpers, dat was meestal maar voor een uur of twee en nadat ik net dat ene Coronaatje teveel achterover had geslagen. Dan trok ik ze van me oogleden of er hing eentje al als een snor op m’n bovenlip. Iets waar ik niet per sé knapper van werd.

Enfín, na wat passen en meten kreeg ik met een beetje moeite de wimpers op de juiste plek. Eylure is trouwens zo lief om er een lijmpje bij te doen en een beknopte gebruiksaanwijzing. Keurig. Deze wimpers zijn eigenlijk voor meer lengte, maar het geeft ook meer volume. Veule meer. Het komt natuurlijk over, voor zover dat kan met nepwimpers, en geeft je een mooie oogopslag. Loves it.
Nu snap ik dat het niet heul makkelijk is om voor het eerst wimpers op je oogs te plakken. Gewoon blijven oefenen. Wat ik als tip mee wil geven is dat je de wimpers echt goed moet bijknippen en een goeie lijm moet gebruiken. Dat scheelt een hoop geprik in je oogleden. No bueno. Trust me. Been there, done that.
Met de wimpers op m’n oogleden ging ik met m’n makkers naar het bevrijdingsfestival. Na wat overdreven geknipper en het strak aankijken in de ogen van m’n makker kreeg ik maar geen reactie. Nul. Noppes. Nada. Beetje jammer. Ik: “euh, ik weet niet hoor, maar zie je niet wat anders aan mij?” Knipper, knipper. “Ik heb dikke nepwimpes op hoor!” Makker: “Oh ja, nu je het zegt. Moooooi!” Dus dat… Anticlimax. Na mij wat bijzonder aankijken kwam ze toch wel tot de conclusie dat mijn wimpers er wel mooi uitzagen. Vol. Natuurlijk. There you go, mission accomplished. Heel de dag heb ik zonder irritatie en zonder zware dragqueen ogen het feestje gevierd. Nergens last van. Nergens last van jongens! Acht ekkies goed besteedt. Aanrader? Oh, heck yeah!

Enjoy!

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *