Skip to content

waar ik shop?

Zoals jullie weten was ik nooit een fan van ‘onze’ douglas. Niet vaak kreeg ik het idee dat ze wilden dat ik in de winkel liep. Nu sta ik zelf ook in een winkel en weet ik dat het moeilijk is om je klantvriendelijkheid op een acceptabel niveau te houden. De ene dag gaat het wat beter dan de andere. Snap ik allemaal wel. Maar op de een of andere manier had ik het gevoel dat ik in full glam moest slenteren in de winkel. Lees wel; had. Dit is geen bash (of nou ja, een beetje dan) op de dames van de Douglas, maar de dames daar en ik hadden duidelijk geen klik. Shit happens, no biggie.

Raar maar waar, maar wanneer ik vrij ben ga ik het liefst als Toos Make-uploos door het leven. En wanneer het even kan in m’n sportlegginkie, nikes én m’n hoodie. Zie ik er dan uit als iemand die in de Douglas loopt omdat ze make-up wil kopen? Nee, niet per sé. Maar ik doe dat wel… alright vooruit, bij de ici paris bij ons in ’t dorp. (ja, ik weet dat ik in een stad woon. Maar hoe cool is het om te zeggen dat je naar ’t dorp gaat?! Let me be, homies.) Niet dat het daar nou helemaal perfect gaat, want dat gaat het nergens. Ik sta altijd maar gewoon in het midden van de winkel omdat ik nooit weet wie bij welke balie hoort, waar überhaupt de rij begint en of ik nu wel of niet zelf mag scannen om te kijken hoe duur die ene parfum is. Maar de meeste dames zijn altijd hartstikke aardig. Misschien omdat ze weten wanneer ik binnenloop bijna altijd wel wàt koop. Maar hey… whatever. Ook weten ze me altijd flink te paaien met de nodige proefmonsters. The way to my heart. Net als dat dit stukje geen bash is op de Douglas is dit ook geen reclame voor de Ici Paris. Het is gewoon hoe ik het zie en ervaar.

Sinds de MAC een counter heeft in de Zwolse Douglas, potdomme wat een meta-, meta-, metamorfose is die toko ondergaan, en die counter dus heul strategisch ìn de etalage is geplaatst, noem ik deze Douglas nu Douglas 2.0. Tijdens mijn doelloze youtubesessies kwam ik filmpjes tegen over medewerkers van MAC. Ze zouden arrogant zijn, onbeleefd, bla bla bla. Iets was ik me wel kan voorstellen. Waarom weet ik niet. Who cares. Anywho, niets is minder waar. In m’n complete tokkie-outfit met gaten op de ellebogen, schaam me niet, zonder ook maar een druppel make-up werd ik alleraardigst geholpen. Let wel, alleraardigst. Zelfs toen ik zei dat ik er nog even over na wilde denken. Weet je wat ik te horen kreeg? Nou… Hmmm… Wattan? “Oh, geeft niets hoor meid. Snap ik wel, we hebben genoeg hoor!” … … … … … … Wtf?! Dat dus. Douglas 2.0 is dus overduidelijk stukken beter dan Douglas 1.0.
Toch merk ik dat ik eigenlijk alleen naar de Douglas ga voor make-up. Niet voor de geurtjes, doucheprut of huidverzorging. Daarvoor blijf ik naar de Ici Paris gaan. You gotta stay loyal man. What?!

Wat is jullie ervaring? Waar shoppen jullie het liefst? Hollereer!

Liefde! ♡

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *