Skip to content

wayne ‘the foundationator’ goss

Potdorie man, eindelijk een nuttige tip op deze blog. Mijn huid leidt een compleet eigen leven. De ene dag vallen de vellen van droogte van mijn voorhoofd en de andere dag shine ik als een keutel in de moonshine. Wtf?! W. T. F. In tijden van droogte smeer ik me hoofd vol met m’n favo droge mensen dagcreme van Clinique en m’n make-up draagt prima de hele dag. Maar wanneer mijn hoofd besluit te shinen is de drama compleet. Na een paar uur zie ik eruit als een man met een comb over van middelbare leeftijd die rondloopt in z’n beige trenchcoat. Maar gelukkig is daar Wayne Goss, een established mua*. Ik herinnerde me dat ik ooit een video had gezien over al het geshine. Dus… tijd voor een experiment

Wayne zegt me dat ik dus eerst poeder op m’n hoofd moet strooien voordat ik de fundatie leg op vettige huidje. Zo volg ik de stappen die hij mij in de video laat zien.

Dus eerst poeder, ik gebruik daarvoor gewoon m’n cheap ass maar, zoals jullie weten, very usefull Catrice Nude Illusion Loose Powder. Met een grote poederkwast ga ik heel m’n gezicht over en m’n t-zone geef ik wat extra aandacht. Nadat ik dat heb gedaan gebruik ik een beetje foundation, een beetje ja. Ik zit tegenwoordig in mijn zo-min-mogelijk-make-up-draag-fase. Meestal gebruik ik voor het aanbrengen van foundation een spons of een kwast. In dit geval moet je ook daarvoor kiezen omdat het aanbrengen van je foundation met je vingers ervoor kan zorgen dat je foundation er dan vlekkerig en gewoon ronduit ranzig uit komt te zien. De sponsjes en kwasten die ik gebruik zijn voornamelijk van Real Techniques. Een soort van obsessed ben ik met alles wat met real techniques te maken heeft. don’t ask. Anywho, daarna gooi ik wat ogen erop, zorg ik dat ik op de goeie manier shine met zo’n drie kilo highlight op m’n mik and that’s it.

Die Wayne weet wat hij zegt, want het helpt echt. Ik heb echter wel m’n fix+ op m’n gezicht gesprayd. het voelt toch wel wat pannekoekerig aan, maar fix+ lost dat op. Jullie weten toch wel de de fix+ van MAC geen setting spray is hè?! Nee ok, dat dat even duidelijk is. De hele dag geen oude mannen shine op m’n gezicht en m’n gezicht bleef zo goed als compleet intact.
Wayne is bomb yo!

Enjoy! ♡

* mua: makeup artist

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *